Понад 860 тисяч українців взяли участь в опитуванні в "Дії" щодо нової назви для Південної залізниці. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

"Серед фаворитів - варіант Харківська залізниця, який набрав 335,6 тисяч голосів. Також за варіант Слобожанська залізниця проголосували 234,7 тисяч користувачів, Східна залізниця обрали 232,5 тисяч разів, а Слобідська залізниця - 57,4 тисячі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ці результати опитування врахують під час перейменування залізничних філій.

photo_2023-03-17_10-09-01

Опитування відбулося в межах масштабного трирічну проєкту Укрзалізниці "Залізна українізація". Головна мета - повністю дерусифікувати українські залізні шляхи та позбутися всіх радянських та російських назв, символів і написів.

Опитування в "Дії" реалізовано Мінцифрою спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури й Укрзалізницею.

Нагадаємо, на початку березня в застосунку "Дія" з'явилися результати голосування за перейменування Південно-Західної залізниці. "Продовжуємо залізну українізацію. Південно-Західну та Південну гілки "Укрзалізниці" назвали ще за географічною прив'язкою до російської імперії. Хоча територіально вони розташовані в інших регіонах. Тому це треба змінювати", - повідомив тоді віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За варіанти нової назви для Південно-Західної залізниці проголосували 1,1 млн українців. Голоси розподілилися наступним чином: за Центральну залізницю проголосували 417,2+ тисяч, за Київську - 328,6+ тисяч, за Столичну - 242,4 тисячі, за Північну - 138,9+ тисяч.