В застосунку "Дія" з'явилися результати голосування за перейменування Південно-Західної залізниці.

Як пише ЦТС, про це повідомив віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Продовжуємо залізну українізацію. Південно-Західну та Південну гілки "Укрзалізниці" назвали ще за географічною прив'язкою до російської імперії. Хоча територіально вони розташовані в інших регіонах. Тому це треба змінювати", - зазначив він.

За варіанти нової назви для Південно-Західної залізниці проголосували 1,1 млн українців.

Голоси розподілилися наступним чином: за Центральну залізницю проголосували 417,2+ тисяч, за Київську - 328,6+ тисяч, за Столичну - 242,4 тисячі, за Північну - 138,9+ тисяч.

"Тепер час розібратися з Південною залізницею. Заходьте в "Дію" та обирайте нову назву. Там є 4 варіанти. Опитування триватиме до 17 березня", - додав Федоров.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" розпочала трирічну програму "Залізна українізація", що має на меті повністю позбутися імперських та російських назв, позначок, зображень на будь-яких об’єктах залізничного транспорту. Комплексна програма розрахована на 2023-2025 роки. За ці три роки у декілька етапів планується повністю знищити все, що повʼязує Україну з країною-агресором. Назви залізниць, позначки кілометражу, сигнальні позначки, радянські барельєфи, назви станцій тощо.