Віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков провів перемовини з заступником виконавчого директора Всесвітньої продовольчої програми ООН (World Food Programme) Раміро Лопес да Сілвою та Уповноваженим представником і директором ВПП в Україні Метью Голлінгвортом, з якими обговорив розвиток українського агросектору, плани підтримки малих агровиробників та проєкти з розмінування територій під вирощування зернових культур, пише ЦТС.   

"Наразі активно працюємо з міжнародними партнерами над підтримкою розвитку української логістики. Обговорили завдання щодо розмінування значної частини сільськогосподарських земель та інвестиції в галузь. Відновлення аграрного потенціалу України є умовою для стабілізації гуманітарної ситуації в світі", - прокоментував Кубраков.

Також сторони обговорили реалізацію та перспективи продовження "зернової ініціативи", розвиток альтернативних логістичних маршрутів для агроекспорту в рамках ініціативи ЄС "Шляхи Солідарності", можливості інвестицій світового бізнесу в розвиток Дунайського портового кластеру та підтримку українських аграріїв.

Зазначається, що з 1 серпня 2022 з портів Великої Одеси експортовано 24,4 млн тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки, зокрема майже півмільйона тонн продовольства було експортовано найбіднішим країнам світу в партнерстві з ВПП ООН.