Компанія Deutsche Bahn найняла три інвестиційні банки - Goldman Sachs, Morgan Stanley та German Deutsche Bank - для підготовки продажу логістичного оператора групи DB Schenker, пише ЦТС.

Наглядова рада Deutsche Bahn AG доручила Правлінню групи підготуватися до продажу до 100% акцій логістичного оператора групи у грудні минулого року, проте про ухвалення остаточного рішення про продаж поки не повідомлялося.

Торік бізнес DB Schenker оцінювали приблизно у 20 млрд доларів. Компанія займає четверте місце в рейтингу найбільших логістичних операторів з виручки та обсягів операцій у 2021 році.

Найбільш ймовірними покупцями аналітики називають три компанії, які випереджають її в рейтингу - DSV, Deutsche Post і Kuehne + Nagel.

DB заявляла, що має намір направити кошти від продажу на фінансування стратегії Strong Rail, спрямованої на збільшення частки залізниць як у пасажирських, так і у вантажних перевезеннях у Німеччині, на розширення залізничної інфраструктури в країні, а також на "значне" скорочення боргового навантаження групи.

Фінансові підсумки компаній групи DB за 2022 рік поки не оголошені, проте за перше півріччя виручка DB Schenker перевищила 14 млрд євро - це більш ніж на третину більше, ніж роком раніше.