Наглядова рада залізниць Німеччини (Deutsche Bahn) доручила правлінню холдингу підготуватися до продажу до 100% акцій свого дочірнього підприємства - компанії DB Schenker, яка надає транспортно-логістичні послуги по всьому світу.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Виручені від продажу кошти залишаться в розпорядженні DB і будуть використані для скорочення заборгованості холдингу.

З продажем DB Schenker залізниці Німеччини зможуть сфокусуватися на основній діяльності та реалізації стратегії Starke Schiene, спрямованої на посилення позицій залізничного транспорту в країні та розвиток його інфраструктури.

Зазначається, що DB Schenker робить значний внесок у результати діяльності DB, на компанію припадає приблизно 40% обороту холдингу. Багато в чому завдяки успіхам цього дочірнього підприємства DB змогли показати прибуток за підсумками першого півріччя 2022 року.

Разом з тим у середньостроковій перспективі для розвитку та розширення бізнесу DB Schenker необхідні значні кошти, яких холдинг DB не має.

Очікується, що міцні позиції цієї транспортно-логістичної компанії на глобальному ринку роблять її привабливим активом для покупців та інвесторів. У той же час холдинг DB не позначає поки що жодних термінів запуску процедури продажу DB Schenker.