Верховний антикорупційний суд призначив розгляд питань щодо обрання запобіжного заходу у справі ексміністра інфраструктури України Андрія Пивоварського на 6 березня. 

Як пише ЦТС, про це повідомив сам Пивоварський.

Він також відзначив, що не знайшов у матеріалах справи підстав для звинувачень на свою адресу.

"В жодному із отриманих від НАБУ документів не міститься доказів того, що мною було вчинено будь яке корупційне діяння. Виникає логічне запитання - то ж для чого мені вручили підозру? Відповідь на вказане запитання я отримаю для себе вже після 6 березня," - прокоментував він.

Нагадаємо, що 22 лютого НАБУ і САП повідомили ексміністру інфраструктури України і його колишньому першому заступнику про підозру у зловживаннях, через які держава зазнала збитків на понад 30 млн доларів. "За даними слідства, у липні 2015 року тогочасний міністр спільно зі своїм заступником (на той час також головою Тарифної ради Мінінфраструктури) забезпечили прийняття наказу, за яким корабельний збір із суден в морському порту Південний разом із ДП АМПУ почали стягувати й приватні компанії (у пропорції 50:50). Тоді як за законом стягнення такого збору є виключною прерогативою ДП як користувача акваторії порту, що належить державі", - заявили в НАБУ. Пивоварський тоді наголосив, що будь-які обвинувачення у його бік у вчиненні кримінального правопорушення є надуманими та безпідставними.

Відзначимо, що Андрій Пивоварський - не перший ексміністр інфраструктури, якого НАБУ і САП намагаються звинуватити у нібито завданні шкоди державі через портові збори. В 2020 році ці ж органи повідомили про підозру ексміністру Володимиру Омеляну. Тоді фігурувала цифра у 30 млн грн, нібито недоотриманих держбюджетом через зниження портових зборів на 20%. Хоча це рішення було направлене на зниження тиску на бізнес, адже високі портові збори робили неконкурентними українські порти. В жовтні 2021 року ВАКС виправдав Омеляна.