23 лютого у систему магістральних нафтопроводів АТ "КазТрансОйл" розпочато прийом казахстанської нафти для транспортування до Німеччини. Далі сировина транспортуватиметься нафтопроводом "Дружба" через територію росії і білорусі.

Як пише ЦТС, про це сьогодні повідомили в "КазТрансОйл".

"КазТрансОйл" транспортує у лютому 20 тис. тонн казахстанської нафти нафтопроводом "Дружба" до пункту здачі нафти "Адамова застава" (на кордоні Польщі і білорусі. - ЦТС) для подальшого постачання до Німеччини", - уточнили в компанії.

Там також нагадали, що у грудні 2022 року АТ "КазТрансОйл" було направлено річну заявку на транспортування у 2023 році 1,2 млн тонн казахстанської нафти системою магістральних нафтопроводів в напрямку пункту здачі нафти "Адамова застава" для подальшого постачання до Німеччини.

Як вже писав ЦТС, в 2023 році німецькі підприємства відмовляться від закупівлі російської сирої нафти, замінивши її сировиною з Казахстану. Зокрема, в Міністерстві економіки ФРН проінформували, що нафтопереробний завод у Шведті станом на січень має "зарезервовані потужності для казахстанської нафти у трубопровідній системі".