Комунальне об’єднання "Київзеленбуд" спільно із Київрадою розробили пропозиції щодо оновлення публічного простору в Оболонському районі біля станції метро "Героїв Дніпра", повідомив генеральний директор КО "Київзеленбуд" Олексій Король.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію КМДА.

Зазначається, що наразі це лише концепція, до якої можна вносити свої пропозиції.

"Зараз це звичайна сіра зона, яку кожен хоче якнайшвидше пройти. Територія завжди була транзитною і пасажиропотік до кінцевої станції столичного метрополітену "Героїв Дніпра" був великий - 28,5 тисячі осіб на добу. Поруч трамвайне коло із зупинкою. Тому зробити територію затишною і комфортною наше спільне завдання", - сказав Король.

Він додав, що в концепції запропоновано на доріжці від метро висадити алеєю із сріблястих кленів Laciniatum Wier, що створять необхідний затінок. Поруч встановити перголу, яка поступово буде обплетена ліаною. На ділянці з трамвайним колом планується створити мавританський газон.

Разом із тим, за концепцією планується поєднання кола й трикутників, плавних ліній із асиметричним зонуванням. За словами гендиректора "Київзеленбуду", пропонується виокремити кілька локацій: вхід до метро, ділянку з трамвайними коліями і зону відпочинку.

"Зручні доріжки, нові ліхтарі, які освітлюють кожну ділянку, достатня кількість урн - це те, що повинно бути апріорі. Звісно, слід додати лави - бетонна основа з дерев’яними сидіннями розміщуватиметься здебільшого пів колом на межі газонів. Також додамо ще окремі лави зі спинками. Крім розбивки території, особливу увагу приділили озелененню. Адже правильно підібрані та скомпоновані рослини - це і є запорука успішної реалізації проекту",  - додав він. 

imgbig (1)

imgbig (3)

imgbig (2)

imgbig (6)

imgbig (4)

imgbig (7)

imgbig (5)

imgbig