АТ "Укрзалізниця" планує у травні презентувати 4 нових контейнерних потяги до країн ЄС, повідомив член правління товариства Вячеслав Єрьомін в ході форуму Elevator 2022 у Києві.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

"Ми плануємо до травня відкрити і запустити 4 контейнерних потяги. Перший буде до Гданська, другий до Відня, третій до Констанци і четвертий - до Стамбулу. Це будуть потяги із завантаженням у Києві. І буде єдина ставка по території УЗ та європейських перевізників. Ми в цьому плані працюємо. Думаю, в травні презентуємо вам графік відправлення, термін доставки та вартість", - наголосив представник УЗ.

За словами Єрьоміна, перевезення зерна в контейнерах мають дуже високу динаміку росту, не зважаючи на те, працює чи ні зерновий коридор. "Думаю, в цьому є перспективи щодо перевезення на європейські ринки", - наголосив він.

В свою чергу, ведучий заходу, президент "Української зернової асоціації" Микола Горбачьов зауважив, що для контейнерних перевезень потрібна певна інфраструктура.

"Перевезення в контейнерах потребує іншу інфрастурктуру. Наприклад, на одному з елеваторів ми не можемо навантажувати контейнери, тому що фітингова платформа дуже велика і для неї навіть треба міняти залізничні ваги. Немає такої території, на якій можна використовувати навантажувач, він дуже вимогливий до рівності поверхні. Тому буде важко налагодити відправки контейнерами", - зауважив він.

Представник УЗ додав, що наразі компанія виготовляє контейнери і платформи таких моделей, які б дозволяли максимально спростити та уніфікувати з нині існуючими технологіями процеси завантаження та вивантаження зерна.