Німецький Deutsche Bahn і польська PKP підписали угоди про подальшу співпрацю та покращення транскордонних пасажирських перевезень між Німеччиною та Польщею, а також підтвердили свою підтримку Україні .

Як пише ЦТС з посиланням на IRJ, угоди були підписані на 5-му німецько-польському залізничному саміті в Потсдамі.

Залізничники обох країн продовжуватимуть співпрацювати над покращенням пасажирських перевезень на маршруті Берлін - Франкфурт (Одер) - Краків - Перемишль, збільшивши частоту з одного до двох поїздів у кожному напрямку щоденно. З червня 2023 року на маршруті Берлін-Познань-Варшава буде збільшено частоту курсування - до 6 поїздів на день.

Лінія від Ангермюнде в Німеччині до польського кордону модернізується, щоб скоротити час подорожі від Берліна до Щецина на 30 хвилин до 1 години 30 хвилин до 2026 року. Це включає подвоєння колій, електрифікацію та встановлення ETCS.

На саміті обидві залізниці підтвердили свою підтримку "Укрзалізниці" та народу України.

"З самого початку злочинного вторгнення ми тісно спілкувалися з нашими партнерами в PKP щодо того, як ми можемо допомогти, - заявив очільник DB Ріхард Лутц. - Ми співпрацюємо по "залізничному мосту", який з березня 2022 року використовується для доставки гуманітарної допомоги безпосередньо в райони, які постраждали від війни".

"Разом DB і PKP забезпечили, щоб сотні тисяч людей змогли безпечно покинути зони бойових дій. Півмільйона біженців скористалися нашим квитком Help-Ukraine. Європейська залізнична сім’я сильна і продовжуватиме разом підтримувати наших українських колег усюди, де це можливо", - додав топ-менеджер.