Переможець аукціону з приватизації єдиного майнового комплексу ДП "Морський торговельний порт Усть-Дунайськ" провів оплату за придбаний актив.

Як пише ЦТС, про це повідомив начальник регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський.

"Перший порт оплачено. Переможець аукціону з приватизації ЄМК ДП "Морський торговельний порт "Усть-Дунайськ" провів оплату у розмірі 201 000 300 грн та ще 40 200 060 грн ПДВ", - зазначив він. 

До 21 лютого покупець має укласти попередній договір купівлі-продажу та після матиме ще 60 робочих днів на укладання нотаріального договору.

"Це нововведення законодавства, аби покупець міг підготувати документи для нотаріального посвідчення договору. Наприклад, дозвіл від Антимонопольного комітету", - підкреслив він.

Славський додав, що аукціон другого порту заплановано на 3 березня 2023 року. Стартова ціна ЄМК ДП "Білгород-Дністровський МТП" становить 187 млн грн.

Нагадаємо, що майно, що було виставлено на продаж, складається з трьох активів: майнового комплексу в м. Вилкове Одеської області, майнового комплексу в портопункті "Кілія" в однойменному місті та бази обслуговування спеціальних суден ліхтеровозів на острові Шабаш. Безпосередньо вантажно-розвантажувальні роботи проводяться в портопункті Кілія, який розташований на 54 км річки Дунай. Паспортні глибини біля причалу там становлять 3 м, фактичні - 1,5 м.

Передати державне підприємство у приватну власність ФДМУ планував іще до війни, наприкінці 2021 року з цією метою була проведена інвентаризація його майна, а також вирішувалося питання зняття арешту з належних йому плавзасобів.