Компанія "Еліксир Україна", яка в 2023 році стала переможцем приватизаційного аукціону стосовно єдиного майнового комплексу ДП "Морський торговельний порт Усть-Дунайськ", планує в подальшому не використовувати для перевалки об’єкти у Вилковому і Кілії, зосередившись на розвитку терміналу на 40-му кілометрі Дунаю, який має намір придбати.

Як пише ЦТС, про це виданню Юг.Today розповів власник ТОВ "Еліксир Україна" Валерій Віхренко.

Він зазначив, що зараз основну діяльність компанія веде у портопункті Кілія. Здійснюється імпорт добрив, та експорт зернових. Портовим оператором виступає стивідорна компанія "Вімексім Логістик", власником якої також є Віхренко.

Власник "Еліксир Україна" повідомив, про прийняте рішення не використовувати для перевалки вантажів район затону Базарчук у Вилковому. Оскільки територія, на якій розташовані об’єкти, що наразі належать компанії, знаходиться у безпосередній близькості від рекреаційної зони.

Також в перспективі мають намір відмовитися від перевалки в портопункті Кілія. "Адже екологічніше було б використовувати перевантажувальні термінали поза населеними пунктами, такими як на 40-му кілометрі Дунаю. Відомо, що діючий власник цього термінала - ТОВ "Краншип" оголосив про його продаж, як і іншого свого майна, даною можливістю планує скористатись ТОВ "Еліксир Україна", найближчим часом має бути укладена угода. На території 40-го кілометра побудують два зернових склади", - йдеться у матеріалі Юг.Today.

Наразі у планах інвестора облаштувати в портопункті Кілія майданчик для перевалки мінеральних добрив у біг-бегах.