Столиця Швейцарії отримала від компанії Stadler перший трамвай моделі Tramlink. Наразі транспортний оператор Bernmobil тестуватиме нову машину, щоб ввести її в експлуатацію літом поточного року.

Як пише ЦТС з посиланням на Railway gazette, рамковий договір передбачає отримання містом до 50 трамваїв із твердим замовленням на перші 27 одиниць, які мають бути поставлені до середини 2025 року разом із запасними частинами.

55835_bernmobil_03_316146

Замовлення включає 20 двонаправлених трамваїв з 52 місцями для сидіння та 6 дверима з кожного боку та 7 однонаправлених трамваїв з 68 місцями та 7 дверима з кожного боку.

100% низькопідлогові трамваї мають довжину 42,5 м. Вагони обладнані дерев’яними сидіннями, потужним кондиціонером, великими вікнами та висувними сходинками для легкої посадки.

Також Tramlink обладнано додатковою системою гальмування, яка асистує водію - розпізнає перешкоди на коліях на ранній стадії та повідомляє про них машиністові. Завдяки інноваціям в ходовій частині, вагони матимуть більшу плавність ходу та продукуватимуть менше шуму.

tramlink-6

"Частина існуючого парку вагонів старіє і потребує заміни. Трамвай стає все більш привабливим як засіб місцевого транспорту. Оскільки населення Берна зростає, великий простір у трамваях враховує цей розвиток і забезпечує більшу місткість", - прокоментували необхідність закупівлі нових трамваїв в Bernmobil.

a01944

Відзначимо, що українське місто Вінниця тим часом чекає на надходження з швейцарського Цюриха 35 вживаних Tram 2000. До цього Вінниця отримала 116 вживаних цюрихських вагонів інших моделей - Karpfen та Mirage.