АТ "Укрзалізниця" планує у березні представити новий єдиний електронний портал для роботи з вантажовідправниками та іншими клієнтами.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

"Сьогоднішні системи вже не дозволяють реалізувати наші ідеї та нові послуги. І систем більше, ніж одна, наприклад, система планування АС "Месплан" і система оформлення провізних документів АС "Клієнт УЗ" -  це зовсім різні системи, тому є багато незручностей", - зазначив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Іван Хор’яков.

За його словами, департаментом напрацьований перелік завдань, головною метою яких є повний перехід на електронний документообіг.

"Це ми повинні реалізувати в одній системі, в одному інформаційному порталі. Зараз робоча його назва Е-Портал. Передбачається, що в цьому порталі можна буде робити буквально все - від укладання договору, надання замовлень на перевезення, надання будь-яких замовлень, оформлення перевізних документів, оформлення звітів, претензійна робота… Окремий розділ - співпраця з європейськими перевізниками", - розповів Хор’яков.

Заходи реалізовуються в рамках комплексного плану цифрової трансформації бізнес-вертикалі "Вантажні перевезення і логістика" АТ "Укрзалізниця" на 2022-2024 роки.

За словами члена правління УЗ Вячеслава Єрьоміна, у майбутньому планується, що у порталі також можна буде укласти договори на ремонт вагонів та локомотивів, отримати технічні умови на приєднання електроенергії, під’їзної колії тощо.

Докладна презентація нового продукту, розробленого "ТМСофт" (розробник залізничних програм) та "Е-Докс" (системи електронного документообігу та автоматизації бізнес-процесів), запланована в ході наступного засідання Експортного офісу при УЗ у березні 2023 року.