Від початку війни Група "Метінвест" долучилася до боротьби України з агресором, зокрема, компанія доставила на фронт сотню спеціальних мобільних укриттів. Більшість з них захищають оборонців на ділянках фронту, де йдуть найзапекліші бої.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію компанії.

Збірні споруди діаметром 2 метри та довжиною 6 метрів виготовляють на підприємствах компанії. Конструкції з хвилястої сталі завтовшки від 2 мм доопрацювали українські військові з допомогою інженерів-металургів "Метінвесту".

"Тисячі українських захисників уже випробували мобільне укриття в польових умовах і підтверджують: за правильної установки на півтора метра під землю воно витримує обстріли артилерією калібром до 152 мм", - йдеться в повідомленні.

Географія розміщення капсул досить широка: вони бережуть життя бійців в Авдіївці, Покровську, на Запоріжжі й Житомирщині. А днями "Метінвест" передав оборонцям соте за рахунком укриття, котре рятуватиме життя воїнів під Бахмутом.

"Метінвест" системно надає допомогу ЗСУ, з початку повномасштабної агресії рф компанія відвантажила соте мобільне укриття, яке слугуватиме надійним захистом і тимчасовим місцем перепочинку нашим воїнам на Донецькому напрямку. Безпековий модуль берегтиме життя захисників під Бахмутом", - повідомив операційний директор Групи "Метінвест" Олександр Мироненко.

На виробництво одного укриття необхідно майже 2 тонни сталі. Робота над одним укриттям триває 165 людиногодин.