SNCF Voyageurs - оператор перевезень далеких пасажирських сполучень у складі Національного товариства залізниць Франції (SNCF) та Федеральні залізниці Швейцарії (SBB) продовжили до 2027 року дію договору про співпрацю, мета якого - розвиток залізничних перевезень у Франції та Швейцарії.

Про це пише ЦТС з посиланням на Кurier Кolejowy.

Відповідно до договору кожна компанія відповідає за перевезення у своїй країні. Кооперація реалізується у формі спільного підприємства Lyria, де SNCF Voyageurs належить частка 74%, SBB - 26%. Спільне підприємство відповідає за оптимізацію перевізної діяльності, адміністративне управління та контроль якості обслуговування на борту потягів.

Високошвидкісні поїзди TGV Lyria щодня виконують 17 рейсів за трьома маршрутами: Женева-Париж, Лозанна-Париж і Цюріх-Базель-Париж. У літні місяці до них додається щоденний рейс з Женеви до Марселя.

У 2022 році, незважаючи на обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу, у першому кварталі поїзди TGV Lyria перевезли майже 5 млн пасажирів, що відповідає рівню 2019 року.

Вартість проїзду TGV Lyria складає від 29 швейцарських франків, час у дорозі - 3 години між Женевою та Парижем і 4 години між Цюріхом та Парижем.

Маршрути обслуговуються 15 двоповерховими поїздами TGV Duplex, кожен із яких вміщує 507 пасажирів.