Міжнародна залізнична станція Канфранк в Піренеях, закрита у 1970 році, через понад 50 років буде відкрита як розкішний готель. Запуску готелю передує відкриття залізничної колії - 14 січня Tren Blanco ("Білий потяг") вирушив з Мадрида історичним маршрутом, що з'єднує Сарагосу з Піренеями. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Nakolei.

Пасажири вирушили із Сарагоси в п'яти історичних вагонах до міжнародного вокзалу в Канфранку. З вікон поїзда на маршруті можно помилуватися незвичайними краєвидами, такими як Mallos de Riglos (Скелі Ріглоса) або долиною річки Арагон. Після прибуття пасажири проведуть екскурсію відреставрованою станцією в іспанських Піренеях.

"Білий поїзд" складається з вагона відпочинку, вагона-ресторану з барним обслуговуванням на всьому маршруті, спального вагону а також поштового вагону з музеєм пошти. Крім того, до них приєднають ще три вагони, що належать Асоціації друзів Мадридської залізниці.

Доля міжнародної залізничної станції в Канфранку, яку прозвали "Титанік у горах" - архітектурної перлини стилю модерн, довгий час була невизначеною. 50 років тому залізничну колію закрили, коли у французького вантажного поїзда відмовили гальма. Він їхав з гори зі швидкістю близько 100 км/год і врізався в кований міст, який обвалився. Хоча тоді ніхто не постраждав, було вирішено закрити міжнародну залізничну лінію між Канфранк і Бедус у Франції, і будівля вокзалу занепала.

"З моменту закриття міжнародної залізничної лінії Канфранк поступово занепадає, і наше головне бажання - відкрити її знову. Ми роками працювали над тим, щоб знову відкрити станцію та її територію", - зазначив керівник регіонального транспортного департаменту Арагону Хосе Луїс Соро.

Після стільких років занепаду 24 січня станція відкриється як розкішний п’ятизірковий готель Royal Hideaway (Barceló Hotel Group).

recreacion-del-interior-del-futuro-hotel-canfranc-estacion-royal-hideaway.r_d.644-528

big-calfranc1503

rhce_gast_10