Чеський приватний оператор RegioJet отримав сертифікат безпеки, що дозволяє йому вийти на ринок пасажирських залізничних перевезень в Німеччині.

Як пише ЦТС з посиланням на інформацію європейських ЗМІ, таким чином компанія зможе перевозити своїми потягами пасажирів вже в п’яти країнах: Чехії, Словаччині, Польщі, Австрії та Німеччині.

Наразі пасажирські перевезення в далекому сполученні в Німеччині забезпечує переважно Deutsche Bahn, який має великі проблеми з пунктуальністю. Також тут на окремих напрямках працює приватний оператор FlixTrain, а Австрійські федеральні залізниці (ÖBB) представлені на деяких напрямках нічними поїздами. Таким чином RegioJet може вийти на великий ринок пасажирських залізничних перевезень, що зараз є не досить конкурентним.

За даними видання Zdopravy, чеський оператор також зумів отримати сертифікат на здійснення вантажних залізничних перевезень в Австрії. Що є частиною стратегії компанії, яка має намір отримати право на вантажні перевезення в усіх сусідніх з Чехією країнах.

Нагадаємо, що вихід на вантажний ринок приватний оператор розпочав ще в 2020 році, коли став надавати в оренду свої локомотиви для перевезення вантажних потягів всередині Чехії.