В 2022 році в середньому лише від 50 до 60% поїздів далекого прямування в Німеччині дісталися місця призначення вчасно.

Як пише ЦТС з посиланням на Rynek kolejowy, таку інформацію отримала партія ХДС у відповідь на запит до федерального уряду Німеччини.  

Зокрема, стало відомо, що в серпні поточного року лише 48% швидкісних поїздів IC/ICE прибули чітко за розкладом на заході країни, 56% на півдні, 59% на півночі та 63% на сході. У вересні пунктуальними були 55% поїздів на заході країни, на півдні та півночі - 63%, на сході країни - 58%.

Відзначається, що з 2020 року пунктуальність поїздів далекого сполучення Deutsche Bahn невпинно знижується. Кращою є ситуація з регіональним транспортом, тут показник пунктуальності регулярно перевищує 90%.

Очільник DB Річард Лутц прогнозує, що загальна пунктуальність поїздів в Німеччині становитиме менше 70% на рік. Метою перевізника на 2023 рік є досягти 80%, але через перевантаженість основних вузлів (Гамбург, Кельн, Мангейм, Рурська область) це імовірно буде неможливим.

Щоб покращити ситуацію DB планує найняти 26 тис. нових співробітників.

Повідомляється, що в 2021 році Deutsche Bahn виплатив пасажирам понад 38 млн євро компенсації за затримку поїздів. За прогнозами експертів, цього року сума буде значно більшою. В допандемійному 2018 році сума компенсацій складала майже 54 млн євро.

Варто відзначити, що і обсяги перевезень пасажирів в Німеччині є значними. Так, в рекордному 2020 році поїзди далекого сполучення Deutsche Bahn перевезли 150,7 млн пасажирів.

Читайте також У Німеччині жінка зв'язала шалик, який відображає запізнення поїздів (фото)