Франція надає гарантію на суму 49,4 млн євро для підтримки позики ЄБРР у ​​розмірі 150 млн євро, яку банк раніше надав "Укрзалізниці". Це допоможе фінансувати критичні операційні витрати для забезпечення стабільних залізничних вантажних і пасажирських перевезень, а також послуг з евакуації та надання гуманітарної допомоги.

Як пише ЦТС, відповідне повідомлення напередодні оприлюднив ЄБРР.

Французька гарантія доповнює іншу гарантію для УЗ, яку надає Європейський Союз через свій Європейський фонд сталого розвитку (EFSD).

В ЄБРР інформують, що на додачу до фінансування ліквідності "Укрзалізниці" в умовах російського вторгнення, Банк наразі тісно співпрацює з УЗ над новою позикою під суверенну гарантію на суму до 200 млн євро для покриття важливих капітальних витрат, необхідних для покращення залізничного сполучення з ЄС.  

Також повідомляється, що паралельно Франція надає гарантію в розмірі 50 млн євро для надання кредиту ЄБРР у ​​розмірі 300 млн євро "Нафтогазу". Фінансування допоможе купувати газ і гарантувати постачання українським споживачам, а також виробляти електроенергію взимку та в подальшому.

Нагадаємо, що раніше Європейський банк реконструкції та розвитку вніс зміни до угоди щодо чинного Проекту електрифікації залізничної ділянки Долинська-Миколаїв-Колосівка, щоб перенаправити частину кредиту ЄБРР у ​​обсязі 98,5 млн євро на забезпечення ліквідності для фінансування критично важливих потреб АТ "Укрзалізниця". До цього, ще в червні, на ці ж цілі і з того ж проекту було переспрямовано 50 млн євро.

Читайте також "Укрзалізниця" вперше закупить рейки у французької Saarstahl Rail