Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) вніс зміни до угоди щодо чинного Проекту електрифікації залізничної ділянки Долинська-Миколаїв-Колосівка, що дозволить додатково направити частину кредиту ЄБРР у ​​обсязі 98,5 млн євро на забезпечення ліквідності для фінансування критично важливих потреб АТ "Укрзалізниця".

Як повідомляє ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна, відповідні документи підписали в четвер міністр фінансів Сергій Марченко, директор ЄБРР у ​​країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне і голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін.

Перепрофільовану частину кредиту ЄБРР буде забезпечено гарантією уряду Франції чи іншої країни G7.

"Ушкодження та руйнація залізничної інфраструктури, втрата рухомого складу "Укрзалізниці" негативно впливають на забезпечення безперебійної роботи суспільства. Тому збільшення кредиту ЄБРР на підтримку ліквідності "Укрзалізниці" дозволить підтримати стабільність її роботи в умовах війни", - прокоментував угоду Марченко.

Як повідомлялося, раніше цього року - 10 червня - вже були підписані подібні зміни до угоди, згідно з якими 50 млн євро спрямовані на підтримку ліквідності "Укрзалізниці". Таким чином, загальний обсяг кредиту ЄБРР на ліквідність УЗ сягнув 148,5 млн євро.

Читайте також Fitch Ratings підвищило рейтинг "Укрзалізниці" до "СС"