Металургійний комбінат "Каметсталь" ввів в експлуатацію потужний маневровий тепловоз ТЕМ 7, який до війни працював на "Азовсталі".

Про це пише ЦТС з посиланням на ГМК Центр.

 Локомотив має потужність 2 тис. кінських сил, що майже в два рази більше, ніж в ТЕМ 2.

Робота нового локомотива розширює можливості залізничників металургійного комбінату щодо перевезення великовагових вантажів - доменного шлаку або готової металопродукції.

Для запуску та стабільної роботи відновленого ТЕМ 7 придбали нові акумуляторні батареї європейської якості. Фахівці цеху ремонту управління залізничного транспорту "Каметсталі" встановили їх та провели технічне обслуговування.

До війни цей тепловоз працював на потужностях "Азовсталі". Напередодні російського вторгнення локомотив доправили на Запорізький тепловозоремонтний завод (ЗТРЗ) для проведення капітального ремонту. Через вимушене зупинення маріупольського заводу тепловоз змінив місце дислокації на "Каметсталь".

"У тепловоза, який цими днями став до роботи на залізничних коліях комбінату, - своя історія. Віримо, що після Перемоги він обов’язково повернеться на рідне підприємство. На "Каметсталі" він служитиме для транспортування вантажів, а наші залізничники, в свою чергу, потурбуються про його належний технічний стан", - йдеться в повідомленні.