Pesa Bydgoszcz показала концепцію швидкісних поїздів з попередньою назвою Premium, яки мають розвивати швидкість до 250+ км/год.

Про це пише ЦТС з посиланням на Nakolei.

В рамках проекту CPK (транспортний вузол, який буде розташований між містами Варшава та Лодзь і який включатиме будівництво нового аеропорту за 37 км від Варшави, а також розвиток 12 залізничних ліній, включаючи 10 високошвидкісних, що йдуть до великих міст по всій країні) в Польщі планується створити мережу швидкісних залізничних сполучень. Крім будівництва інфраструктури, знадобиться новий рухомий склад, тобто поїзди HSR, які будуть розганятися мінімум до 250 км/год.

Pesa Bydgoszcz розглядає проект як можливість створити польський високошвидкісний поїзд.

В 2019 році під час виставки Trako в Гданську тодішній президент Pesa Кшиштоф Седзіковські заявив, що виробник здатний побудувати власний швидкісний поїзд, але для цього йому потрібен час. У червні 2021 року президент Pesa Bydgoszcz Кшиштоф Здзярскі під час Конгресу з розвитку транспорту повідомив, що тривають випробування ходових систем на швидкості понад 300 км/год. У квітні 2022 року Здзярскі оголосив, що незабаром буде побудований перший комплект візків зі швидкістю 300 км/год, які можуть пройти випробування. 

Тепер, у вересні на виставці InnoTrans в Берліні, Pesa Bydgoszcz показала перші візуалізації свого підрозділу CPK. Як зазначає директор зі стратегічних проектів і комунікацій в Pesa Мацей Гжесковяк, представлені візуалізації - це напрямок, в якому керується команда співробітників виробника Pesa Bydgoszcz, створюючи остаточний дизайн поїзда.

Pesa-Premium-1

Pesa-Premium-2

Pesa-Premium-3