Дочірня компанія Польських залізниць (PKP S. A.) PKP LHS - PKP Linia Chełmska Szerokotorowa (Лінія Холмська ширококолійна) у серпні перевезла понад 1 млн тонн вантажів. З початку року перевезення вантажів LHS зросло більш ніж на 26%.

Про це пише ЦТС з посиланням на Nakolei.

Зазначимо, що PKP LHS управляє ширококолійною залізничною магістраллю, яка пролягає від кордону з Україною (Хрубешів) до Славкува. Її довжина становить близько 395 км. Це один з основних маршрутів українського експорту залізничними шляхами в умовах блокади морських портів.

У компанії зазначають, що перевезення вантажів, здійснені в період з січня по серпень поточного року, перевищують обсяги перевезень за аналогічний період минулого року, більш ніж на 1 600 тис. тонн, що є збільшенням більш ніж на 26%.

У період з початку війни в Україні до кінця серпня поточного року цей приріст склав понад 30%.

За даними PKP LHS, найбільший приріст перевезень зафіксовано в транспортуванні зернових, олійних культур і кормів, яких було перевезено понад 1 млн тонн, в порівнянні з попереднім роком зростання складає 280%.

Також компанія відповідає за комплексну організацію перевезення гуманітарних вантажів з Польщі в Україну. "Здійснення та впровадження більших перевезень стало можливим завдяки інтенсивній інвестиційній діяльності, що здійснювалася в останні роки. Інвестиційно-організаційні заходи, що проводяться в даний час, дозволять в найближчому майбутньому подальший розвиток існуючих транспортно-логістичних потужностей PKP LHS", - підкреслили в компанії.

Нагадаємо, що Польська державна залізнична компанія PKP в червні 2020 року дала згоду на створення дочірньої компанії PKP LHS – PKP Linia Chełmska Szerokotorowa (Лінія Холмська ширококолійна). PKP LCHS виконує функції управління залізничною інфраструктурою, її обслуговування та перевізника вантажів по залізничній лінії № 63.

Лінія 63 з комбінованою колією 1520/1435 мм на території Польщі пролягає від прикордонної станції Дорохуськ до станції Завадувка-Нафтобаза на захід від Холма. З українського боку маршрут має продовження до Ковеля. 

.