Влада В’єтнама вирішила тимчасово закрити так звану "залізничну вулицю" - 300-метровий відрізок залізничної колії, впритул оточений будинками, в Хоанк’ємі, історичному районі Ханоя.

Про це пише ЦТС з посиланням на Хмарочос.

Це популярна у туристів локація, бо поїзди мало не торкаються столиків біля кафе й ресторанів.

Уряд 14 вересня дав три дні власникам магазинів і закладів підготуватися до закриття.

Влада пояснює свої дії тим, що залізничний оператор не може дотримуватися стандартів безпеки.

50-річний власник "Залізничного кафе" Ле Туан Ань запевняє, що місцеві регулярно прибирають колії та попереджають туристів про наближення поїзда. "З того часу, як моя родина оселилася тут у 1965 році, жодного разу не було прикрих інцидентів ані з туристами, ані з місцевими", - запевняє він.

Однак 18 вересня газета, що належить компартії, повідомила, що на "залізничній вулиці" потрапив під потяг іноземний турист, який хотів зробити фото. Він не зазнав серйозних травм і пішов із місця пригоди. Інцидент, втім, змусив на деякий час зупинити рух поїздів.

Уряд вже намагався закрити локацію у 2019 році, та власники цих дрібних бізнесів почали протестувати. Незабаром почалася пандемія, й суперечки ущухли. Та зі скасуванням ковідних обмежень до Ханоя прибуває все більше туристів, і місцеві розраховували на прибуток.

Коли підприємці зможуть відновити діяльність, наразі невідомо.

Залізницю збудували французькі колонізатори на початку ХХ століття. Зараз нею керує національна залізнична компанія В’єтнаму. Житлові будинки обабіч колії звели у 1950-1960-х роках для сімей залізничників. Ресторани та кафе тут почали множитися в останнє десятиліття.

800x-1

800x-1 (1)