Група "Метінвест" придбала для Збройних Сил України 300 сучасних дронів загальною вартістю устаткування 50 млн грн.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію підприємства.

"На війні  безпілотники - неодмінні "учасники" тактичних операцій. Щодня за допомогою дронів військові збирають і передають дані про пересування чи розташування ворога, наводять і коригують артилерію, допомагаючи вражати противників прицільним вогнем. Ці "мінішпигуни" дають істотну перевагу на полі бою, саме тому вони так необхідні нашим захисникам. На жаль, життя фронтового дрона коротке - зо десять успішних вильотів. А потім технологічні пристрої потрібно поповнювати", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, щоб забезпечити українських військових мобільними засобами повітряної розвідки, "Метінвест" налагодив системне постачання дронів на передову.

Цього разу до виконання службових завдань стануть одразу 300 безпілотних літальних апаратів, придбаних за кошти компанії.

"Цього разу ми передаємо велику партію дронів для Головного управління розвідки Міністерства оборони України та сухопутних військ. Зараз на ринку вже є певний дефіцит такої техніки, тож знайти одразу 300 безпілотників було надзвичайно складно. Загалом "Метінвест" уже передав оборонцям України приблизно 800 дронів. Ми розуміємо, що на передньому краї безпілотники - витратний матеріал, тож будемо постачати їх і надалі, - до перемоги", - зазначив керівник проєктного офісу генерального директора Групи "Метінвест" Олександр Водовіз.