"Російська залізниця" (РЖД) може проіндексувати тарифи на вантажні перевезення на 10%. Це станеться, імовірно, в 2023 році. Таким чином російська залізнична монополія спробує отримати від вантажовідправників додаткові 190 млрд руб. на інвестиційні програми.

Як пише ЦТС з посиланням на Комерсант, дана пропозиція була погоджена в уряді рф

Відзначається, що кошти потрібні для прискореної розбудови так званого Східного полігону, що передбачає розвиток БАМ і Транссибірської магістралі, а також ділянки Артишта-Мєдурєченськ-Тайшет.

Як пишуть російські журналісти, РЖД планувала рекордні обсяги інвестицій на 2022 рік. Однак, як відомо, через санкції російським залізничникам не вдалося досягти поставлених цілей.

Як писав ЦТС, через західні санкції в країні-агресорі, приміром, змушені були відтермінувати електрифікацію Східного полігону Байкало-Амурської магістралі (БАМ) мінімум на 9 місяців.

Також нагадаємо, що в поточному році в рф вже піднімали тарифи на залізничні вантажні перевезення. Це підвищення стало рекордним для залізниць країни-агресора - на початку року індексація тарифів склала 7,7%, а з 1 червня - ще 11%.

Водночас, в Україні УЗ з 29 червня підняла тарифи на вантажні перевезення відразу на 70%.