12 вересня правління АТ "Укрзалізниця" переглянуло "Порядок визначення та перегляду ставок плати за використання власних вагонів АТ "Укрзалізниця" та показники швидкості руху вагонів УЗ.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на заступника директора департаменту комерційної роботи АТ УЗ Валерія Ткачова.

Зокрема, за словами представника УЗ, було затверджено нове значення показників "Середня швидкість перевезення власного вагону Перевізника за одну добу".

В експортному сполучені розділені показники швидкості вагону за напрямками: експортне сполучення через сухопутні переходи (разом з портом Рені); експортне сполучення через морські порти (окрім Рені).

Порт Рені потрапив під виключення по причині того, що перевезення вантажів до цього порту проводиться через сухопутний перехід на кордоні України та Молдови - Могилів-Подільский -Велчинець.

В якості прикладу Ткачов зазначив, що для вагона-зерновоза УЗ швидкість руху в експортному сполучені в напрямку морських портів збільшиться з 87 км/доба до 353 км/доба (для маршрутних відправлень). Також при маршрутних відправленнях в напрямку сухопутних переходів для напіввагонів в експортному сполученні швидкість має змінитися з 87 км/доба до 164 км/доба.

Крім того, за повідомленням менеджера УЗ, змінений період оприлюднення та термін аналізу фактичних швидкостей руху вагонів АТ "Укрзалізниця". Тепер швидкості будуть визначатися за період в 1 місяць (з 26 числа попереднього місяць по 25 число включно поточного місяця). Раніше період складав 3 місяці.