LTG Cargo Polska, дочірня компанія "Литовських залізниць", з кінця серпня запустила постійне вантажне сполучення між Гданськом і Славкувом у Польщі. 

Як пише ЦТС з посиланням на Rail.insider, LTG Cargo Polska запустила новий поїзд для клієнта Loconi Intermodal. "Планується, що цей регулярний інтермодальний поїзд курсуватиме двічі на тиждень", - повідомив Андрюс Йовайш з департаменту міжнародних зв’язків "Литовської залізниці".

Відзначається, що LTG Cargo Polska на початку року оголосила про інвестиції в Польщі на суму понад 47 млн євро. У квітні було запущено інтермодальне сполучення з Каунаса до Польщі. А з травня компанія активно займається експортом зерна з України через Польщу до Клайпедського порту.

У подальших планах - розширення сполучення з Каунаса у Литві до основних промислових регіонів Польщі, зокрема Сілезії та Мазовії.

Нагадаємо, що Славкув є кінцевою західною станцією на ширококолійній залізниці, яка пролягає від кордону з Україною (Хрубешів) і якою управляє компанія PKP LHS. Довжина лінії становить близько 395 км. Це найбільш заглиблена в ЄС залізниця колії 1520 мм.