Хакери здійснили злам додатку сервісу Яндекс.Таксі та зібрали кілька десятків водіїв на Кутузовському проспекті - одній із найважливіших транспортних магістралей столиці рф.

Підсумком стала зупинка руху на 40 хвилин та 10-кілометровий затор 1 вересня, пише ЦТС із посиланням на НВ.

За підсумками внутрішнього розслідування з'ясувалося, що скупчення автомобілів служби в районі Кутузовського проспекту викликав не ажіотажний попит, а хакерська атака.

Відповідальність за неї вже взяло на себе угруповання Anonymous. Ця організація поєднує безліч анонімних кіберактивістів з усього світу. Вона співпрацює з ІТ-армією України, здійснюючи напади на організації країни-агресора російської федерації.

Хактивісти запам'яталися рядом гучних зламів.

Так, їм вдалося зламати сайт "Сбербанку" та інших великих фінансових установ рф. Крім того, вони неодноразово успішно атакували урядові сайти росії та білорусі.

Не оминули хакери й ресурси великих російських державних корпорацій. Так, злам сайту "Газпрому" обернувся великим скандалом - на головній сторінці хакери опублікували заклик нібито від іменіголови компанії Олексія Міллера повалити Путіна.

Загалом, кіберрух розмістив у публічному доступі близько 5,8 Тб даних із російських джерел, оприлюднивши десятки мільйонів документів.

Читайте також Влада Нью-Йорка планує запровадити податок на затори