Влада Нью-Йорка обговорює питання запровадження плати за в’їзд до центру міста. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Хмарочос.

Податок на затори передбачає, що водії платитимуть 23 долари в години пік, нічний тариф складатиме п’ять доларів.

Очікується, що завдяки податку кількість машин на Манхеттені, який вважається найбільш завантаженим районом США, скоротиться на 15-20%. При цьому навантаження на громадський транспорт зросте лише на 1-2%.

Податок принесе 15 млрд доларів, які планують виділити на розвиток громадського транспорту.

Також введення податку дозволить скоротити трафік, зменшити затори, скоротити час у дорозі для автомобілістів, а також підвищити економічну продуктивність та знизити споживання палива.

Зазначається, що приблизно 7,7 млн людей відвідують центральний діловий район Манхеттена щодня, з них - 1,85 млн в’їжджають на автомобілі. Трафік уповільнив швидкість по центру до 11,4 км/год. Це коштує середньостатистичному водієві Нью-Йорка 102 години втраченого часу щороку.

Пропонується низка сценаріїв стягнення плати за проїзд у години пік. Наприклад, в одному з них транспортні засоби, такі як таксі та транзитні автобуси, будуть повністю звільнені від плати.

Плату за в’їзд на Манхеттен введуть не раніше кінця 2023 року. Законодавчі збори штату Нью-Йорк затвердили концептуальний план цієї реформи ще в 2019 році.