Громадянина України, якого неодноразово позбавляли прав за керування авто в стані наркотичного сп'яніння, але він системно не виконував рішення судів, врешті позбавлено цього права на 56 років.

Про такий випадок пише Інтерфакс-Україна з посиланням на "Судово-юридичну газету".

Відповідне рішення 11 червня ухвалив суддя Гощанського районного суду Рівненської області Петро Тишкун у справі №557/662/24. "Новий рекорд, чи радше антирекорд України", - зазначив суддя.

Повідомляється, що з листопада 2023 року до 29 березня 2024 року водія п'ять разів різні суди притягували до адміністративної відповідальності, щоразу у вигляді штрафу в 51 тис. грн і позбавлення права керування транспортним засобом на десять років. 15 квітня його зупинили за кермом автомобіля Ford Escort з явними ознаками наркотичного сп'яніння, від проходження медичного огляду водій відмовився, після чого суд знову визнав його винним і призначив йому стягнення вже у вигляді адміністративного арешту на 15 діб, і знову з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років. При цьому суд приєднав невідбуті частини колишніх п'яти стягнень у вигляді позбавлення права керування, внаслідок чого термін зріс до 56 років 6 місяців і 14 днів.