За час війни в Україні рф втратила 234 літаки, 15 кораблів та майже 2000 танків. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Forbes.

За шість місяців в Україні росіяни втратили 12 142 одиниці техніки на 16,56 млрд доларів без урахування ракет. 

Найбільшою втратою армії рф став флагман Чорноморського флоту з потужним озброєнням - ракетний крейсер "Москва" вартістю 750 млн доларів. 13 квітня українські ракети "Нептун" завдали ударів по "Москві" - наступного дня флагман пішов на дно. 

Окрім крейсера "Москва" на острові Зміїний та у навколишніх водах Україна знищила російську техніку та судна на 165 млн доларів. Серед них - вісім зенітних комплексів типів "Тор", "Панцир" і "Стріла" загальною вартістю понад 100 млн доларів.

До затоплення "Москви" найдорожчою втратою росіян був великий десантний літак Іл-76 за 86 млн доларів, який сили ППО збили наприкінці лютого у небі над Васильковом на Київщині. 

Третім за вартістю став великий десантний корабель "Саратов" за 75 млн доларів. Українська армія завдала ударів по кораблю, коли він перебував у порту окупованого Бердянська - доправляв туди воєнну техніку. 

Вибухи на військовому аеродромі Саки в Криму 9 серпня одномоментно знищили дев’ять військових літаків рф - це стало найбільшою втратою авіації рф протягом дня не лише за час війни в Україні, а й загалом з часів Другої світової.

Серед знищеної авіатехніки - винищувачі Су-30СМ та розвідники Су-24МР орієнтовно на 230 млн доларів. Загалом рф втратила 234 літаки на 5,3 млрд доларів - це стало найвагомішою частиною (32,1%) у загальних втратах армії окупанта.