На сьогоднішній день АТ "Укрзалізниця" вже підготувало і подало в уряд проєкт фінплану на 2023 рік.

Як передає кореспондент ЦТС, про це сьогодні, 12 серпня, повідомив голова правління АТ УЗ Олександр Камишін.

"В плані ми сподіваємося вийти на нулі і зможемо компенсувати збитки за рахунок збільшення перевезень. Наразі підвищення тарифів на 2023 рік ми не закладаємо. Це питання спочатку має пройти обговорення з ринком, - прокоментував член правління компанії Євген Лященко. - Ми бачимо, що наступний рік буде більш збалансований, але все буде залежати від підтримки держави на інвестиційну діяльність".

Як вже писав ЦТС, в ході сьогоднішнього спілкування з журналістами Лященко повідомив, що за підсумками 2022 року УЗ буде "в контрольованих збитках", які складуть декілька сотень мільйонів грн.

В кінці червня "Укрзалізниця" УЗ підняла тарифи на вантажні перевезення відразу на 70%. В залізничній компанії заявляли, що це дасть можливість отримати їй додаткові 11 млрд грн

"Підвищення тарифів дало нам можливість вийти на операційний баланс і дозволяє операційні витрати покривати операційними доходами. Але зараз ми дуже активно відновлюємо інфраструктуру і це для нас вже також операційна активність", - прокоментував Євген Лященко.