Група саудівських жінок, яка почала своє навчання на початку року, щоб стати першими жінками-машиністами поїздів у Саудівській Аравії, розпочала навчання на високошвидкісних поїздах Haramain (HHR).

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail Tech.

За даними іспанської компанії Renfe, найбільшого акціонера консорціуму, який управляє високошвидкісною лінією між Меккою та Медіною, 31 жінка приєднається до керування потягами разом з досвіченими машиністами протягом найближчих п'яти-шости місяців у рамках другого етапу навчання.

З того часу, як навчальна програма вперше розпочалася у березні, група завершила 483 години теоретичної підготовки, включаючи базові залізничні знання, правила дорожнього руху та безпеки, а також технічні курси.

Відкриття для жінок вакансії машиністів швидкісних поїздів у Саудівській Аравії мало великий відгук по всьому королівству, і близько 28 000 жінок подали заявку на цю посаду. З цієї групи 145 осіб було відібрано для особистих співбесід, і лише 34 дійшли до першого етапу навчання.

Із 31 жінки, які здали теоретичну частину навчання, 70% мають вищу освіту. Цей відсоток становить лише 30% для стажистів-чоловіків, які беруть участь у поточному етапі найму та навчання.

Раніше ЦТС писав про те, що в Індії стартап відкрив завод із виробництва електричних скутерів, робітницями якого є виключно жінки.