Потужності суднобудівно-судноремонтного заводу в Кілії та ремонтної база в Ізмаїлі (Одеська область), що належать до структури "Українського Дунайського пароплавства", на сьогодні повністю завантажені.

За словами т. в. о. генерального директора підприємства Дмитра Москаленка, у черзі на ремонт стоять близько 30 барж, самохідний флот, буксири.

"У нас є суднобудівно-судноремонтний завод у Кілії та ремонтна база в Ізмаїлі. Раніше на заводі ремонтувалося мало флоту, багато замовлень були розміщені на приватних підприємствах, але зараз завод завантажений повністю, у черзі на ремонт стоять близько 30 барж, самохідний флот, буксири. Сторонні замовлення взагалі не приймаємо", - зазначив він у інтерв’ю ЦТС.

Після початку блокади росіянами українських морських портів, зокрема, портів "Великої Одеси" перевезення через порти Дунайського регіону надзвичайно активізувалися. Так, у червні перевалка там склала 1,4 млн тонн, що у 3,7 рази більше, ніж було в березні. 200 тис. тонн було перевезено флотом УДП.