У червні 2022 року обсяги перевезень флотом "Українського Дунайського пароплавства" сягнули 200 тис. тонн на місяць.

Про це в інтерв’ю ЦТС повідомив тимчасовий виконувач обов’язків генерального директора підприємства Дмитро Москаленко.

За його словами, з початку року підприємство повернуло до експлуатації 35 своїх барж, що були несправними та не використовувалися.

"Ми "підняли" 35 барж за перше півріччя. Це баржі, які стояли без документів, незатребувані. Запустили ремонтну програму, намагаючись дотриматися балансу між якістю й темпами, оскільки на Дунаї гострий дефіцит флоту. За півроку було проведено понад 140 міжрейсових ремонтів. Наразі УДП оперує 200 баржами",  - зазначив Москаленко.

Поповнення флоту 35 баржами означає його збільшення на 20%, тоді як обсяги перевезень збільшились у два рази. "У лютому-березні розпочинали зі 100 тис. тонн, у червні УДП перевезло 200 тис. тонн вантажів", - додав керівник УДП.

Також, з метою оптимізації перевезень, було передислоковано частину флоту з Верхнього Дунаю на Нижній. На даний момент 95% флоту пароплавства зосереджено в нижній течіях ріки.

"Довгі збиткові рейси змінилися короткими. Однією й тією ж кількістю тоннажу робимо більше оборотів і більший обсяг перевезень. На нижньому Дунаї ми працюємо здебільшого на Констанці. Стартували з 25 днів на один рейс, зараз прагнемо досягти показника 15 днів", - прокоментував Москаленко.

За його словами, технологічні процеси навантаження караванів барж у портах Придунав’я повністю відпрацьовані, однак є проблеми з вивантаженням у іноземних портах, наприклад, у порту Русе (Болгарія).

Як повідомили сьогодні в Міністерстві інфраструктури, у червні вантажоперевалка усіх груп товарів через дунайські порти України з березня зросла у 3,7 раза - до 1,4 млн тонн.

Читайте також УДП розмістило тендер на перевезення морських контейнерів своїм вантажним флотом