Міністр інфраструктури України під час робочої поїздки до найбільших українських Дунайських портів Ізмаїл та Рені заявив, що вантажоперевалка усіх груп товарів в Дунайських портах України з березня зросла в 3,7 разів - до 1,4 млн тонн в червні, пише ЦТС.

"Блокада росією морських портів уже поставила під загрозу сотні мільйонів життів. Щоб не допустити голоду у світі та дозволити нашим аграріям експортувати продукцію, ми частково переорієнтувували логістику на річкові порти. Результати цієї роботи уже очевидні - вантажоперевалка усіх груп товарів в Дунайських портах з березня зросла в 3,7 раза - до 1,4 млн тонн в червні", - зазначив він.

Також Кубраков підкреслив, що паралельно ведуться роботи з розвитку допоміжної залізничної інфраструктури для збільшення експортного потенціалу портів.

"Для залучення європейських інвестицій в розвиток Дунайських портів працюємо з ЄС щодо включення української частини Дунаю в Транс’європейську транспортну мережу (TEN-T). Також завдяки звільненню острову Зміїний ЗСУ, ми змогли відкрити гирле Бистре суднового ходу Дунай - Чорне море для заходу та виходу суден, які перевозять агропродукцію", - додав міністр інфраструктури.

Однак за його словами, експортних потужностей Дунайських портів, залізничного та автотранспорту недостатньо для повноцінної заміни морських портів.