Компанія Alstom та національний оператор пасажирських залізничних перевезень Нідерландів Nederlandse Spoorwegen (NS) презентували на центральному вокзалі Роттердама перший електропоїзд нового покоління Intercity Next Generation (ICNG) сімейства Coradia Stream.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Alstom.

Загалом компанія поставить 79 поїздів Coradia Stream, які можуть розвивати максимальну швидкість 200 км/год. 

При проектуванні поїздів фахівці Alstom використовували новітні технологічні розробки для того, щоб забезпечити на борту високий рівень комфорту для пасажирів. Так, у вагонах передбачені просторі та добре освітлені багатоцільові зони для читання, відпочинку, а також зони для розміщення інвалідних візків та велосипедів, створено умови для пасажирів з обмеженою мобільністю.

Крім того, поїзд Coradia Stream ICNG - це ще один крок до стійкої мобільності, яка є однією з основних глобальних цілей Alstom, оскільки понад 95% його компонентів підлягають вторинній переробці. Поїзд також оснащений сучасною системою тяги, яка забезпечує рекуперативне гальмування, при якому рух поїзда використовується для живлення гальм, що може заощадити до 35% енергоспоживання поїзда, не кажучи вже про економію на зношуванні.

Завдяки покращеному аероакустичному дизайну та використанню компонентів зі зниженим рівнем шуму поїзд ICNG також знижує внутрішній та зовнішній шум, що сприяє як захисту навколишнього середовища, так і підвищенню комфорту пасажирів.

Перші поїзди мають надійти в експлуатацію на мережі залізниць Нідерландів наприкінці 2022 року.