Україна та Індонезія домовилися про запровадження безвізового режиму між країнами, повідомив президент України Володимир Зеленський.

Про це пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Радий повідомити про нашу домовленість запровадити безвізовий режим між нашими країнами. Це важливо для наших народів з усіх точок зору для соціального розвитку, для зв'язків між людьми", - заявив Зеленський на брифінгу з президентом Індонезії Джоко Відодо у Києві.

Він також зазначив, що обговорив із головою Індонезії питання післявоєнного відновлення України.

"Я запрошую Індонезію та індонезійські компанії, фахівців приєднатися до цього масштабного економічного проекту", - сказав він.

Крім того, за словами Зеленського, зараз потрібно зробити все, щоб зняти російську блокаду українських морських портів та відновити аграрний експорт України у повному обсязі.

"Росія шантажує світ голодом, вона заблокувала постачання продовольства з України, яке відігравало стабілізуючу роль для світового ринку. Десятки мільйонів тонн зернових України не можуть прибути до споживачів, зокрема в Індонезії", - резюмував президент.

Глави українського та індонезійського зовнішньополітичних відомств Дмитро Кулеба та Ретно Марсуді у середу підписали міжурядову угоду про відміну візових вимог для короткострокового перебування.

Угода дозволить безвізові поїздки строком до 30 днів протягом кожного візиту громадян України до Індонезії, а також строком до 30 днів протягом 60 днів для громадян Індонезії, які прибувають до України.

Громадяни України з 2016 року користуються можливістю безвізового в'їзду до Індонезії на 30 днів за закордонним паспортом згідно з одностороннім рішенням індонезійської сторони, якщо метою поїздки є транзит, туризм, відвідування сім'ї/друзів, службове відрядження, участь у культурному/науковому обміні. Чинний режим в'їзду громадян Індонезії до України візовий та передбачає отримання е-Візи.

Згідно з новою угодою, Україна та Індонезія встановлять взаємний режим безвізових поїздок усіх категорій громадян на постійній основі.

Угода набуде чинності після завершення сторонами внутрішньодержавних процедур.