В Індонезії відкрили високошвидкісну залізничну лінію завдовжки 142,3 км, яка з'єднала два найбільші міста - Джакарту та Бандунг.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Це перша не тільки в країні, а й у Південно-Східній Азії ВШМ одержала назву Whoosh - абревіатура індонезійської фрази Waktu hemat, operasi optimal, sistem handal ("Економія часу, оптимальний режим, надійна система").

До середини жовтня 2023 року проїзд для пасажирів буде безкоштовний, до їх послуг - доступ до мережі Wi-Fi та розетки USB для зарядки мобільних пристроїв. 

У березні 2016 року Міністерство транспорту Індонезії уклало концесійну угоду терміном на 50 років на проектування, будівництво та експлуатацію ВСМ з індонезійсько-китайським консорціумом PT Kereta Cepat Indonesia China.

Спочатку дату відкриття магістралі було призначено на 31 травня 2019 року, але з того часу вона неодноразово переносилася. Витрати за проектом створення лінії оцінюються в 5,1 млрд доларів, кредит у розмірі 4,5 млрд доларів надав Китайський банк розвитку (CDB).

За даними місцевих ЗМІ, за час реалізації проекту його вартість зросла на понад 1,2 млрд доларів.

ВШМ колії 1435 мм розрахована на швидкість руху 350 км/год, час у дорозі між столицею країни та адміністративним центром провінції Західна Ява становить 40 хвилин.

Компанія CRRC Qingdao Sifang поставила для залізниці 11 восьмивагонних поїздів серії CR400AF сімейства Fuxing. Під час проведення тестових поїздок у червні 2023 року було досягнуто швидкості 386 км/год.