Російський "Трансмашхолдинг", що ще до війни знаходився під санкціями в Україні, змушений був вийти з бізнесу по виробництву вагонів в Угорщині.

Як пише ЦТС з посиланням на Вєдомості, ТМХ продав свій бізнес локальному угорському партнеру Magyar Vagon Zrt.

За словами гендиректора ТМХ, серйозною перешкодою у подальшій взаємодії з угорськими партнерами стали взаєморозрахунки: "Ми працювали через угорський Сбєрбанк, але через санкції він припинив свою операційну діяльність. Відкриття рахунків в інших угорських банках у поточних умовах для російської компанії нездійсненне завдання".

В Угорщині у дочірньої структури ТМХ - TMH International було два паритетні СП з Magyar Vagon Zrt., що спеціалізується на проектах залізничної промисловості. Одне СП називалося TMH Hungary, друге - TMH Hungary Invest. Два роки тому воно придбало 90% угорської машинобудівної компанії Dunakeszi. Вартість активу оцінювалася на рівні 25-30 млн дол. TMH Hungary управляло Dunakeszi.

В 2018 році "Трансмашхолдинг" підписав контракт на поставку до Єгипту 1300 пасажирських вагонів. Частину цього контракту мало виконати угорське підприємство. В лютому 2021 року до Єгипту буда доставлена перша партія вагонів ТМХ, виготовлених в Угорщині. Тепер виконання контракту може зміститися орієнтовно на рік.