Сполучені Штати повідомили про новий транш військової допомоги Україні в боротьбі проти російської агресії. Заявлено про передачу обладнання та озброєнь на суму 450 млн доларів.

Як передає ЦТС з посиланням на Аljazeera, новий пакет допомоги включатиме, зокрема 18 одиниць патрульних прибережних та річкових катерів.

Також за даними інформагенції, що посилається на інформацію Пентагону, Україна може розраховувати на отримання 18 тягачів для перевезення гаубиць і 4-х систем ракетно-залпового вогню HIMARS. Крім того, новий пакет допомоги включає декілька тисяч кулеметів і гранатометів.

Нагадаємо, раніше командувач Військово-морських сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа заявив про плани створення на Дніпрі річкової флотилії. Наповнювати його бойовими одиницями планують у тому числі за рахунок отримання катерів від союзників.

Відзначимо, що ще напередодні війни, в січні, була озвучена інформація, що в 2022 році США передадуть Україні катери типів Island та першу партію Mark VI. Всього Сполучені Штати мали намір надати 16 Mark VІ, з яких 14 безоплатно. Катери класу Island вперше надійшли в Україну в 2019 році.