Польська суднобудівна галузь має намір допомогти Україні поновити торговий флот.

Про це пише ЦТС з посиланням на Логіст.Today.

Представники суднобудівної промисловості Польщі запропонували створити спільні робочі групи, які обговорюватимуть будівництво суден для України, відновлення торговельного флоту, а також співпрацю проектних бюро двох країн.

Директор суднобудівного підприємства Crist Тадеуш Коповський зазначив, що Польща також готова запропонувати навчати українських студентів на корабельному відділенні Гданської політехніки, а також на навігаційному відділенні Морської академії у Гдині.

"Йдеться про те, щоб майбутній торговий флот України мав своїх капітанів та інженерів, які б обслуговували ці судна", - зазначив Копівський

За його словами, співпрацю можна було б розпочати, наприклад, з будівництва буксирів та барж, які б перевозили Дніпром будматеріали, продукцію металургії тощо.

Крім того, враховуючи добрі відносини президентів України та Польщі, і за їхньою згодою можна було б запропонувати співпрацю американській стороні, яка частково профінансувала б відновлення українського торговельного флоту, зокрема у рамках ленд-лізу.