Українським експортерам потрібна дієва державна програма підтримки, яка б створила найсприятливіші умови для проходження митних та інших процедур та дозволила б витрачати мінімум часу на проходження кордонів та контролів при експорті.

Про це в інтерв’ю ЦТС заявив директор з логістики холдингу Kernel Микола Мірошниченко.

"Ми втрачаємо дні та тижні, стоячи у чергах з авто та залізничних вагонів на кордоні, у той час, коли держава найбільш потрібує сьогодні валютних надходжень до бюджету. Нам потрібно максимально скасувати митні перепони при експорті такого важливого для світу зерна та олії", - пояснив ситуацію отп-менеджер.

"Нам потрібні прямі залізничні маршрути до портів Польщі, Німеччини, Румунії та допуск українських вагонів та цистерн на територію цих держав, а також необхідне врегулювання перевалки через річкові порти Одеської області", - додав він.

Відзначимо, що раніше заступник директора департамента комерційної роботи АТ УЗ Валерій Ткачов також наголошував, що одним з факторів, які заважають збільшенню обсягів перевезень вантажів в напрямку ЄС, є наявність зайвих бюрократичних процедур при експортних перевезеннях вантажів через залізничні прикордонні переходи. Серед них він виділяв відсутність цілодобового режиму праці фіто-санітарних, ветеринарних та митних органів на окремих прикордонних переходах; дублюючі догляди та процедури прикордонними, митними, фіто-санітарними державними органами на території України та іноземних держав.