Дві найбільші британські авіакомпанії - British Airways і easyJet - оголосили про запуск прямих рейсів до Тбілісі в 2025 році.

Про це пише ЦТС з посиланням на Avianews.

Примітно, що до столиці Грузії зайдуть авіакомпанії, які працюють у різних сегментах ринку. British Airways працює за мережевою моделлю, тобто пропонує прямі перельоти та рейси з пересадками у своєму базовому аеропорту, тоді як easyJet відноситься до бюджетних авіакомпаній і пропонує лише прямі перельоти.

British Airways розпочне польоти до Тбілісі з найбільшого аеропорту Великобританії Хітроу з 30 березня 2025 року із частотою чотири рази на тиждень.

Розклад дозволяє купувати квитки як на прямі рейси Лондон-Тбілісі, так і на рейси з пересадкою в міста Британії, Європи або США, включаючи Нью-Йорк, заявили в British Airways.

"Останній регулярний рейс цим маршрутом виконувався в 2013 році. Очікуємо, що маршрут буде популярний як напрямок для відпочинку, який показав гарне відновлення з 2019 року", - зазначив директор з планування та стратегії British Airways Ніл Чорнофф.

easyJet запустить у Тбілісі рейси одразу з трьох країн - Британії, Італії та Швейцарії.

З 1 квітня 2025 року лоукостер полетить до столиці Грузії з лондонського аеропорту Лутон та міланського аеропорту Мальпенса. З 3 квітня 2025 року easyJet розпочне польоти з Женеви до Тбілісі. Частота рейсів по всіх трьох маршрутах складе двічі на тиждень.