Казахстан розраховує на сприяння Німеччині зі сполучення Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту з Трансєвропейською транспортною мережею (TEN-T) та стратегією Global Gateway, заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв у рамках зустрічі глав держав Центральної Азії та Німеччини, пише ЦТС.

"Широкі інвестиційні перспективи відкриває подальший розвиток "Середнього коридору", у тому числі щодо модернізації та цифровізації портів Каспійського моря, будівництва вантажних терміналів. Актуальним завданням залишається подальша інтеграція транспортно-логістичних систем Центральної Азії та Європи. Казахстан вітає рішення європейських партнерів щодо виділення 10 млрд євро у рамках програми Global Gateway для розвитку "Середнього коридору". Розраховуємо на сприяння Німеччині зі сполучення даного маршруту з Трансєвропейською транспортною мережею (TEN-T) та стратегією Global Gateway", - зазначив Токаєв.

Говорячи про взаємодію з Німеччиною, він також звернув увагу на збільшення товарообігу. Зокрема, Казахстан готовий наростити експорт до Німеччини за сто товарних позицій на суму 850 млн доларів.

Крім того, Казахстан готовий наростити нафтовий експорт на німецький ринок.