Латвія поставить Україні бойові розвідувальні гусеничні бронемашини CVR(T), закуплені у Великій Британії, повідомили в Міністерстві оборони Латвії.

Про це пише ЦТС з посиланням на DELFI.

З метою забезпечення оперативної безпеки в Міноборони не розкрили конкретної кількості бронемашин, які будуть передані.

Раніше в міністерстві повідомляли, що Латвія надаватиме Україні військову підтримку у розмірі 0,25% від валового внутрішнього продукту щорічно щонайменше до 2026 року. Латвія вже передала Україні озброєння та техніку, у тому числі гелікоптери та самохідні гаубиці, закуплені в Австрії.

Контракт, підписаний з Британією у 2014 році, передбачав постачання до Латвії загалом 123 бронемашини CVR(T), з яких 116 було модернізовано, сім - без капітального ремонту - для підготовки механіків. Перші військові машини прибули до Латвії восени 2015 року.

У 2019 році було підписано ще один контракт із Британією на закупівлю додаткової техніки.

Командувач НВС Леонід Калніньш у вересні минулого року заявив, що для участі в тактичних операціях та знищення противника на передовій необхідні нові бойові машини піхоти як мінімум із третім рівнем захисту. Цього літа міністр оборони Андріс Спрудс повідомив, що закупівля бойових машин піхоти знаходиться на завершальній стадії відбору.