Українська асоціація виробників феросплавів (УкрФА) звернулась до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та "Укрзалізниці" з проханням знизити тарифи на перевезення.

Про це ЦТС розповів виконавчий директор УкрФА Сергій Кудрявцев. 

"Нікопольський завод феросплавів" забезпечується сировиною для виробництва із "Марганецького гірничо-збагачувального комбінату". До початку повномасштабного вторгнення відстань перевезення по прямому залізничному сполученню Нікополь - Марганець складала 20 км. 

Починаючи з липня 2022 року регіон цього залізничного сполучення віднесено до Переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій.

За словами Сергія Кудрявцева, відстань перевезення між станціями Нікополь - Марганець була змінена з 20 км до 442 км, а вартість перевезення збільшилась з 7 гривень за тонну до 400 гривень за тонну. 

"Ще до того як "Укрзалізниця" повідомила про намір підвищення тарифів ми звернулись з листом до компанії з проханням відновити рух на ділянці ст.  Нікополь - ст. Марганець, при необхідності з накопиченням вагонів до повноскладового потягу. А також встановити вартость перевезення руди марганцевої на ділянці ст. Марганець - ст. Нікополь Придніпровської залізниці в розмірі вартісті, до введення в дію наказу АТ "Укрзалізниця" від 24.05.2023 НР 166., а саме 7 075,92 грн з ПДВ в вагоні парку філії "Центр транспортної логістики", - відзначив Кудрявцев. 

Нагадаємо, що АТ "Укрзалізниця" надало пропозиції до Мінінфраструктури щодо уніфікації тарифів на вантажні перевезення. Бізнес вважає, що підвищення тарифів серйозно вдарить по промисловості.