Приватне акціонерне товариство "Лізингова компанія "Укртранслізинг" за перше півріччя 2024 року перерахувало до бюджетів усіх рівнів понад 11,2 млн грн.

Як пише ЦТС, про це сьогодні повідомили в компанії.

Зокрема, до державного бюджету було перераховано 8,8 млн грн, до місцевих бюджетів - 1,2 млн грн. Єдиний соціальний внесок склав 1,2 млн грн.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення рф компанією до бюджету було перераховано 117 млн грн податків. З них податок на прибуток склав 86,5 млн грн.; податок на додану вартість - 15,7 млн грн.; єдиний соціальний внесок - 5,9 млн грн.; податок на доходи фізичних осіб - 6,1 млн грн.; інші збори - 2,8 млн грн. Крім того, з початку повномасштабного вторгнення "Укртранслізинг" спрямував 20 млн грн на спеціальний рахунок НБУ на підтримку ЗСУ.

Зазначається, що консолідований чистий прибуток за 6 місяців поточного року склав 79,6 млн грн. А в 2023 компанія році отримала прибуток у розмірі 32,9 млн грн.

В липні відбулися позачергові загальні збори акціонерів ПрАТ "Укртранслізинг", на яких було ухвалено рішення про розподіл отриманого у 2023 році чистого прибутку та виплату дивідендів акціонерам. Повідомляється, що "Укртранслізинг" за підсумками роботи у 2023 році виплатить акціонерам дивіденди в сумі 31,3 млн грн.

ПрАТ "Укртранслізинг" - оператор українського ринку лізингових послуг. Основна спеціалізація компанії - фінансовий лізинг залізничної, сільськогосподарської та авіаційної техніки. Компанія активно освоює ринок логістичних послуг з перевезень вантажів власними вантажними вагонами.  Акціонерами Товариства є АТ "Укрзалізниця" (47,67%) і ТОВ "Лемтранс" (49,95%).